Overveen, Waldeck Pyrmontlaan 4

Hoekwoning uit de jaren ’30, Waldeck Pyrmontlaan 4, 2051 HX Overveen

Wonen tussen twee werelden. Achter je huis: eerst het gezellige dorpscentrum van Overveen en dan de rust van de duinen en bossen met op een kwartier fietsen de zee met haar grijze golven en hippe strandtentjes. En aan de voorkant op 10 minuten fietsen, het bruisende centrum van Haarlem. Deze jaren ’30 hoekwoning staat er precies tussenin.
Door de vele ramen is het huis licht en zonnig, door het kleurgebruik en massief houten vloer van Surinaams purperhart warm en gezellig.
Het huis heeft op de eerste verdieping twee riante slaapkamers met ieder een eigen balkon en een kleinere kamer die uitstekend geschikt is voor een baby of als werkkamer. Op de tweede verdieping bevindt zich een vierde slaapkamer en een ruime zolder waar je prima nog een vijfde kamer kan realiseren. Er zijn nog diverse authentieke details aanwezig, zoals de deuren met glas-in-loodramen. Nergens zijn deze echter zo opdringerig dat je het huis niet naar eigen smaak in kan richten.
De woning ligt precies daar waar de randweg haar hoogste punt bereikt waardoor je gemakkelijk kan parkeren en nooit de autoruiten hoeft te krabben, de straat zelf is daardoor autoluw en dat is fijn voor kinderen die relatief veilig buiten kunnen spelen en zo naar het speeltuintje om de hoek kunnen lopen.
Scholen zijn op loopafstand en in de tuin op het zuidwesten bloeit in de lente de magnolia overvloedig en kun je in de herfst met de kinderen walnoten rapen. Een huis voor een gezin dat graag zandkastelen bouwt, maar ook wijn wil drinken bij de buitenhaard die tevens te gebruiken is als barbecue. Het familiekonijn kan gewoon meeverhuizen. Het hok staat al klaar.  

- Bouwjaar woning 1927
- Inhoud 455m³
- woonoppervlakte ca. 123m²
- Perceelgrootte 188 m²  
- Woning geheel voorzien van spouwmuur;
- Woningscheidende wand begane grond en 1e verdieping voorzien van spouwmuur;
- Voorgevel geheel en de achtergevel op begane grond voorzien van isoleerde beglazing;
- Begane grondvloer woonkamer en woonkeuken voorzien van isolatie;
- Voorzien van dakisolatie;
- Voorzien van centrale verwarming combiketel in eigendom (2013) Intergas HRE 36/30;

Soort woning Hoekwoning
Bouwjaar 1927
Ligging Wonen tussen twee werelden. Achter je huis: eerst het gezellige dorpscentrum van Overveen en dan de rust van de duinen en bossen met op een kwartier fietsen de zee met haar grijze golven en hippe strandtentjes.
Woonoppervlakte 123
Perceeloppervlakte 188
Inhoud 455
Slaapkamers 4
Vraagprijs 495.000,- k.k

> Download brochure