Haarlem, Westerhoutstraat 4

HET HUIS MET DE VOS

In het geliefde Bosch en Vaart gelegen zeer karakteristiek, ruim en verrassend ingedeeld herenhuis met stadstuin en dakterras. Naast de bijzondere indeling en de riante maatvoering beschikt de woning nog over alle karakteristieke elementen die zo kenmerkend zijn voor deze bouwperiode zoals ornamenten plafonds, glas-in-lood, schouwen, paneeldeuren e.d. Ook de uit twee ruimten bestaande keuken springt zeer in het oog.

Niet alleen het interieur van het herenhuis maar zeker ook het exterieur is bijzonder te noemen; de woning is zeer breed door de extra vleugel aan de zijkant van de woning. De gevel is deels gepleisterd en bestaat deels uit bakstenen, hiernaast waakt een vos bovenop het dak.

Het centrum van Haarlem met zijn uitgebreide aanbod op cultureel en culinair gebied maar zeker ook het fantastische winkelaanbod, bevindt zich op loopafstand. Scholen, schouwburg, de Haarlemmerhout, openbaar vervoer en uitvalswegen bevinden zich in de directe nabijheid. Op fietsafstand van duinen en strand. Kortom, een heerlijke plek om te wonen.

Let op: bij de fotopresentatie zijn enkele impressies te zien. Deze geven een goed beeld van de woning met lichte kleurstellingen en zonder de huidige uitbouw waardoor er een volwaardige tuin ontstaat. Ook bij de plattegronden is de situatie zonder de huidige houten uitbouw weergegeven.

INDELING

Kelder: wijn- en provisiekelder (stahoogte).

Begane grond: entree, vestibule, hal, kamer-en-suite met erker en zijkamer, serre, toilet, uit twee ruimten bestaande keuken, berging, fraaie bordestrap.

1e verdieping:
overloop, toilet, slaapkamer, achterslaapkamer met balkon en kastruimte, voorkamer, zijkamer, badkamer met ligbad, toilet en wastafel.

2e verdieping: grote overloop, 3 zolderkamers, bergruimte, cv-opstelplaats.

Dak: dakterras

ALGEMEEN


- fantastische woonomgeving;
- karakteristiek en bijzonder ingedeeld herenhuis;
- riante maatvoering;
- voor maatvoering en indeling: zie plattegronden;
- pannendak, zink- en loodwerk recent vernieuwd;
- deels gaskachel-, deels centrale verwarming;
- oplevering in overleg, kan spoedig.
Soort woning Herenhuis
Bouwjaar 1910
Ligging In het geliefde Bosch en Vaart gelegen zeer karakteristiek, ruim en verrassend ingedeeld herenhuis met stadstuin en dakterras.
Woonoppervlakte 240
Perceeloppervlakte 190
Inhoud 1.025
Slaapkamers 7
Vraagprijs 895.000,- k.k

> Download brochure